Wessling

Tudományos tájékoztatás, ismeretterjesztés

Tudományos szaklap, ismeretterjesztő honlap, doppingmentes étrend-kiegészítők, mikroműanyag-felmérésünk.

Élelmiszervizsgálati Közlemények - tudományos szaklapunk

Az Élelmiszervizsgálati Közlemények rendkívül fontos szerepet tölt be az élelmiszer-tudományban, az egyetemek, hatóságok, laboratóriumok, kutatóintézetek munkatársai számára igazi szakmai fórumot jelent. A lap szerkesztését és kiadását 2014-ben vette át a WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft., az újság korszerű külsőt kapott, kétnyelvű lett, az írások online is kereshetők és digitálisan letölthetők, így a nemzetközi szakmai közvélemény és piac is könnyen hozzáfér a megújult tartalomhoz, illetve az archív anyagokhoz.

Laboratorium.hu - ismeretterjesztő honlapunk

Több, mint húszéves tapasztalatunkat, a laboratóriumunkban felgyülemlett tudás jelentős részét tettük közkinccsé tudománynépszerűsítő honlapunkon, a Laboratorium.hu-n: közel 300 cikket jelentettünk meg, amelyeket a tudományos és a fősodratú média is számtalan alkalommal átvett, több millió emberhez juttatva el közérdekű és hasznos üzeneteinket. Mára a Laboratorium.hu az egyik legfontosabb tudományos portál Magyarországon.

Parányi Plasztiktalány – megmértük felszíni vizeink mikroműanyag-tartalmát

A WESSLING Hungary Kft. partnereivel (OVF, MAVÍZ, PET Kupa, CSOPA) együtt 2018-ban indította el a Parányi Plasztiktalány projektet, amelynek célja az volt, hogy a tiszai mérések után a Duna és mellékfolyóinak mikroműanyagszintjét is megvizsgálja. Az eredmények fontos mérföldkövet jelentenek a mikroműanyagok jelentette környezetvédelmi kockázatok kezelésében.

Közkinccsé tesszük a doppingmentes étrend-kiegészítőket

Összegyűjtöttük azt a több száz étrend-kiegészítőt, amelyek bizonyosan nem tartalmazzák a 100 legproblémásabb doppingszert. A laboratóriumunkban bevizsgált szereket a www.doppingmentes.hu honlapon bárki ellenőrizheti, kereshet gyártó, terméknév és termékkategória szerint is. Az egyedülálló adatbázis hatalmas segítséget jelent a hivatásos és amatőr sportolóknak és az egyesületeknek egyaránt.

Rostnyomozás

Az élelmi rostokról máig sem tudunk mindent, pedig azok kedvező élettani hatása szinte felmérhetetlenül összetett. Laboratóriumi eredmények azt igazolják, hogy kiemelkedően magas a mák és a dió rosttartalma. Karácsonyi rostnyomozás indult, azaz a mák és a dió élelmirost-tartalmát vizsgálták a WESSLING Tudásközpontban.
Mit tudnak a vízben oldódó és nem oldódó rostok? Nem is gondolnánk, mennyi jótékony élettani hatással rendelkeznek.