Wessling

Oktatási együttműködések

Egyetemi laboratóriumunk az ELTE-vel közösen, stratégiai együttműködés a SZIE -vel és a Debreceni Egyetemmel, középiskolásoknak szóló programunk.

EKOL

Az Elválasztástechnikai Kutató és Oktató Laboratóriumot (EKOL) azért hozta létre az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara és Kémiai Intézete, valamint a WESSLING Hungary Kft., hogy a gázkromatográfia (GC), a folyadékkromatográfia (HPLC) és egyéb kapcsolt technikák alkalmazásával megvalósítható, új mérési módszereket fejlesszen ki. Az immár tíz éves kutatóműhely óriási szerepet játszik a hazai kémiaoktatásban: diákok tucatjai kutattak, kutatnak a laboratóriumban, 15 TDK-dolgozat, 49 szakdolgozat és 8 PhD-dolgozat született itt.

EKOL

Laborkaland

A Laborkaland egy interaktív oktatónap, amelynek feladatait a mindennapi életből vettük, és amelynek során olyan középiskolás diákok részvételére számítunk, akiket érdekel, hogyan működik a világ körülöttünk! Eddig több tízezren versenyeztek és több százan jutottak be a laboratóriumunkba, illetve partnerünk, a Csodák Palotája tudományos élményközpontjába. A Laborkaland 2016-ban elnyerte a CSR Hungary díjat. 2018-tól negyedévente, pályázati úton fogadjuk a középiskolás csoportokat.

https://hu.wessling-group.com/hu/ceguenk/tarsadalmi-felelosseg/tudomanyos-tajokoztatas-oktatas#laborkaland

SZIE, DE

A WESSLING Tudásközpontban kiterjedt kutatásokat folytatnak a környezetvédelem, az élelmiszer-biztonság és az egészségvédelem területén, együttműködve a felsőoktatási intézményekkel (ELTE, SZIE, Corvinus). A legkorszerűbb laboratóriumi eszközöket és módszereket ismerhetik meg a Debreceni Egyetem mérnök hallgatói az Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Wessling Hungary Kft. új együttműködése révén. A közös munka mikrobiológiai, analitikai és genomikai kutatásokra is kiterjed majd. A tudományos eredmények pedig akár a cég nívós szakmai lapjában, az Élelmiszervizsgálati Közleményekben is helyet kaphatnak magyar és angol nyelven.

https://hu.wessling-group.com/hu/news/egyuettmukoedes-a-debreceni-egyetemmel

Minden területen pozitív eredményt hozott Magyarország első olyan átfogó kutatása, amelynek során a halastavak szennyezettségét, a halakban található szerves és szervetlen szennyező vegyületeket, a feldolgozás és szállítás hatásait, a mikrobiológiai kockázatokat vizsgálták meg. A végéhez közeledő HappyFish projekt eredményeiről a Szent István Egyetemen számoltak be kutatók és laboratóriumi szakemberek.

https://hu.wessling-group.com/hu/news/elertek-a-totol-az-asztalig-kituno-a-magyar-hal