Eurofins

<< Vissza a Hungalimentaria főoldalra

Hungalimentária 2017 programja és előadásai



2017. április 26. - részletes program
2017. április 27. - részletes program
Előadások prezentációinak letöltése PDF fomátumban
Allacherné Szépkuthy Katalin (Hungária ökogarancia): A GMO-mentestermelés múltja és jövője
Bánáti Diána (International Life Sciences Institute - Debreceni Egyetem): A világvége megint elmarad… Krízis vagy fejlődés?
Bartha Richárd (Sales specialist Waters Kft.): QDA tömegdetektor - Tömegszelektív detektálás kromatográfusoknak
Bordós Gábor (Wessling Hungary Kft.): Mikroműanyagok a táplálékláncban
Csapó János - AlbertCsilla (Sapientia Egyetem - Debreceni Egyetem): A vitaminok szerepe idősek táplálkozásában
Csuros Zoltan (NÉbIH): Akkreditált DUS vizsgálatok
Deák Bernadett, Belák Ágnes, Somogyi Gabriella (Szent István Egyetem): Élelmiszerfeldolgozó környezetéből izolált baktériumok antagonista hatásának vizsgálata yersinia enterocolitica ellen
Deák Ferenc (Földművelésügyi Minisztérium): Élelmiszerpazarlás
Föglein J. Ferenc (BioGreen Research & Consulting ev.): Funkcionális élelmiszerek hatóanyagtartalmának követése gyártás közben, HPTLC segítségével
Földesi Zsolt (Simkon Kft.): Sörfőzés analitikai támogatása Shimadzu készülékekkel
Gasparikné Reichardt Judit (Wessling Hungary Kft.): Legionella kimutatásának tapasztalatai
Gere Attila, Sipos László (Szent István Egyetem): Szemkamerás vizsgálatok az élelmiszerek érzékszervi minősítésben
Gergely Szilveszter, Slezsák János, Szabó Éva, Kondákor Annamária, Salgó András (BMGE): Az infravörös spektroszkópialehetőségeia csomagolóanyagok vizsgálatában
Gombos Zoltán (Földművelésügyi Minisztérium): Az élelmiszerlánc hatósági felügyeletének új rendszere
Győri Zoltán (Debreceni Egyetem): Az őszi búza ásványi anyag-tartalmának értékelése
Hetesi Zsolt (NKE FFTK): Talajkímélő eljárások a minőségi éhezés ellen
Horváth B., PsomiadisP., KogerC., ZisiN., BodiselitschB. (Imprint Analitics): Stabil izotópokkal az élelmiszerhamisítás nyomában
Horváthné Soós Erika (Wessling Hungary Kft.): Miért pozitív, ami negatív? A doppingellenőrzésés az étrend-kiegészítők vizsgálatánakrejtelmei
Józsa Tibor (Kromat Kft.): Intuvo, a forradalmian új gázkromatográfaz Agilenttől
Karsai Ferencné (NAH): Az élelmiszereket vizsgáló laboratóriumok akkreditálásával kapcsolatos hatósági munka
Kiss Anna, Lakner Zoltán, Kasza Gyula (NÉbIH, SZIE): Étrend-kiegészítő fogyasztás a szabadidő sportolók körében a mai Magyarországon
Bugyi Zsuzsanna, Schall Eszter, Hajas Lívia, Török Kitti, Tömösközi Sándor: Az élelmiszerekbentalálhatóallergénfehérjékanalitikájánakaktuáliskérdései
Kosdi Bence (Wessling Hungary Kft.): A műanyag csomagolóanyagok nem szándékosan hozzáadott összetevőinek kioldódásvizsgálata
Kovács Ágnes (Wessling Hungary Kft.): Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő műanyagok és műanyag tárgyak vizsgálata
Kram Nassima, Ádámné Sió Tünde (NÉbIH ÉTbI): Kis aktivitású vízminták radiocéziumtartalmának meghatározása
Laszlovszky Gábor (Földművelésügyi Minisztérium): Az FCM szabályozás jelene és jövője
Lovász Csaba, VolkGábor, Gorka Ágnes: AMALDI-TOF tömegspektrometriaalkalmazási és fejlesztési lehetőségei a patogén mikroorganizmusok vizsgálatában
Madai Gyula (Mancotrade Kft.): Csomagolóanyagok szerepe az élelmiszerek ásványi olajokkal szembeni védelmében
Martin Andrea (GEBER Consulting GmbHDr), Abdel Rahman Mihalffy sejk: Az élelmiszerek gyártásának, szállításának, forgalmazásának HALAL megfeleltetése
Nagy Attila, Stempelyné Antal Terézia, Sitkei András (NÉbIH): Teljesítményparaméterek az akkreditálás és a hatósági eljárás során
Nagy István, Kiss Írisz, Kovács Józsefné (NÉbIH ÉLBC Kaposvári RÉL): Méz diasztázaktivitásának meghatározására szolgáló módszerek összehasonlítása
Nagy László (Aktivit Kft.): Praktikus, egyszerűen használható gyorstesztek élelmiszeranalitikai ellenőrző vizsgálatokhoz
Nagy László (Aktivit Kft.): Ú jautomata nitrogén/fehérje analizátorok akár 5 g/5 mL makro beméréssel ,4perc/minta kapacitással, szabványos Dumas módszerrel
Nagy Miklós (CSAOSZ): A csomagolás ajándék a környezetnek–a csomagolások fejlesztésére ható globális trendek
Nagygyörgy László (Wessling Hungary Kft.): Kisüsti eljárás esetén a deflegmációhatása a pálinka összetételére
Németh Zs, Holczhauzerné Faragó J. Gulyás M., Kolbl Nándorné (NÉbIH): A fertőtlenítőszer ellenőrzés tapasztalatai
Nyerges László (Unicam Magyarország Kft.): Az új Thermo ScientificiCAPTQ ICP-MS bemutatása és alkalmazási lehetőségei
Pázmándi Melinda, Kovács Zoltán, Maráz Anna (SZIE, ÉTK): Tejsavasan erjesztett savó alapú ital kifejlesztésének membrán-szeparációs és mikrobiológiai alapjai
Schreiberné Molnár Erzsébet (OGYÉI): Az étrend-kiegészítők notifikációs tapasztalatai
Sipos Rita, Lukács Alena, Simon Janka, Szántó-Egész Réka, Micsinai Adrienn (BIOMI Kft.): A Multi Locus Sequence Typing (MLST) alkalmazhatósága az élelmiszer-mikrobiológiában
Solymosné Majzik Etelka (NÉbIH NTA): A növényvédőszer-analitika aktuális minőségbiztosítási kérdései,azaz hogyan legyünk „rugalmasak”?
Szakács Tibor, Szepesi Ildikó (ABL&E-JASCO Magyarország Kft.): Jasco FTIR kiegészítők - ne csak mérj, láss is!
Szegedyné Fricz Ágnes, Kasza Gyula, Ittzés András, Szakos Dávid: Fogyasztói felmérés az élelmiszervásárlási preferenciákról: mitől helyi a helyi termék?
Szigeti Tamás János (Wessling Hungary Kft.): Élelmiszereink néhány összetevőjének hőtani elveken alapuló megítélése
Szigeti Tamás János (Wessling Hungary Kft.): Élelmiszervizsgálati Közlemények bemutatása
Szilvássy Blanka (NÉbIH): A NÉBIH, valamint a megyei kormányhivatalok által az interneten, valamint a kereskedelmi egységekben végzett étrend-kiegészítők hatósági ellenőrzésével kapcsolatos tapasztalatok
Tanyi Ervin (Romer Labs): Az ELISA módszerek kihívásai és azok kezelése az élelmiszerallergének vizsgálata során
Tölgyesi Ádám (NÉbIH): Igény a pontos minőségi és mennyiségi vizsgálatokra: LC-MS/MS módszerek gyakorlati alkalmazása az élelmiszer-analitikában
TömösköziSándor, Török Kitti, Németh Renáta: Élelmi rostok: összetétel, funkció és analitika
Ugrai Miklós (STI Petőfi Nyomda): Innováció és élelmiszerbiztonság az STI Petőfi nyomdában